Opplussen

Opplussen

Komend plantseizoen gaat de gemeente van start met het uitwerken van het Herstelplan. De bomen in Leersum-Noord gaan herplant worden.

Meerdere malen is ons het verzoek gedaan of wij kunnen meewerken aan het ‘Opplussen’ van diverse straten. Zodat bewoners mee kunnen betalen aan de herplant van de bomen in hun (deel van de) straat en in ruil daarvoor grotere bomen terug krijgen.

‘Bomen voor Leersum e.o.’ kan en wil hier zeker aan meewerken. Voor het aangezicht kiezen we er dan wel voor dat we alleen hele straten of echt afgebakende delen van een straat willen aanpakken.

De gemeente gaat bomen planten met een stamomtrek tussen de 16 en 18 cm. Om echt verschil te kunnen maken is een stamomtrek tussen de 20 en 25 cm. nodig. Nog grotere bomen zijn kwetsbaarder, dit is een verantwoorde stap.
Een boom ‘opplussen’ van 16-18 cm. naar 20-25 cm. kost ongeveer €300,=.
Voorbeeld: Als er in een straat 10 bomen herplant gaan worden is er €3000,= nodig om deze 10 bomen allemaal ‘op te plussen’. Wordt dat niet gehaald, dan gaat het ‘Opplussen’ van deze straat niet door.

Wij willen graag weten in welke straten mensen mee willen betalen aan ‘Opplussen’. Laat uw gegevens daarom hieronder achter en wij nemen contact met u op.