Cheque Greenrace

Wandelaars Greenrace doneren 472 euro

Op zondag 29 augustus 2021 kreeg voorzitter Elisabeth van Oostrum een cheque van 472 euro overhandigd door Joost en Marga van Greenrace in Leersum. Het bedrag is bedoeld voor het planten van een karakteristieke boom bij de Tombe van Nellenstein in Leersum.

Ieder jaar lopen de wandelaars die deelnemen aan Heuvelrug Tweedaagse georganiseerd door Greenrace op de 2e dag langs de Tombe. Voor velen was dit de eerste keer na de valwind dat ze zelf konden ervaren welke impact de wind op het bos heeft gehad. Daarom heeft Bomen voor Leersum in overleg met Greenrace gekozen om juist daar een boom te planten zodat terugkerende deelnemers aan het wandelevenement ook zien waarvoor zij een bijdrage hebben gedaan.

Elisabeth: De geldinzamelingsactie van Greenrace is de allereerste en hopelijk een inspiratiebron voor anderen

Stichting Greenrace organiseert sportevenementen in de natuur en voor de natuur op de Utrechtse Heuvelrug. 50% van de inschrijfgelden gaan naar het Nationaal Park, die vervolgens dit jaar 50% heeft toegewezen aan Bomen voor Leersum. Daarnaast konden de 150 deelnemers een extra bijdrage overmaken. In totaal leverde dit een mooi geldbedrag op waarmee een eerste stap gezet kan worden voor het herstel van de natuur rondom de Tombe.

De fondsenwervende actie van Greenrace is de allereerste actie om geld in te zamelen voor het herstellen van het groen in Leersum.

Gepubliceerd
Gecategoriseerd als Nieuws