Provinciale Staten komt op bezoek in Leersum.

Lomboklaan Rijksstraatweg

Op woensdag 2 november a.s. brengen leden van Provinciale Staten van de provincie Utrecht een bezoek aan Leersum. Op uitnodiging van de stichting Bomen voor Leersum eo krijgen zij meer inzicht in de enorme gevolgen van de valwind van 18 juni 2021. Hierbij doen de inwoners van Leersum op de statenleden om de aanpak van de Rijksstraatweg (N225) niet pas na 2030 te doen, maar al in de komende jaren. De huidige staat van de Rijksstraatweg in Leersum, en het enorme gebrek aan groen, laat de statenleden hopelijk inzien dat eerdere aanpak van de Rijksstraatweg noodzakelijk en wenselijk is.  

Voorzitter Elisabeth van Oostrum van de stichting Bomen voor Leersum eo: “In het herstelplan dat eind september 2022 in de gemeenteraad van de gemeente Utrechtse Heuvelrug is aangenomen, zitten geen plannen voor (herstel)werkzaamheden voor de Rijksstraatweg omdat dit een provinciale weg is en de provincie deze beheert. De gevolgen van de valwind op deze provinciale weg zijn zeer merkbaar in het straatbeeld waardoor inwoners nog steeds dagelijks met de gevolgen van de valwind worden geconfronteerd. De stichting Bomen voor Leersum eo roept de provincie op de onderhoudsplannen voor de N225 in Leersum naar voren te halen zodat zowel het herstel, het benodigde onderhoud van de weg als de plannen voor het fietspad van de toekomst integraal kunnen worden aangepakt. De stichting wordt in deze oproep ondersteund door een motie die in de gemeenteraad is aangenomen.“ De wethouders Haaxma en Boonzaaijer zijn ook bij het werkbezoek van Provinciale Staten aanwezig, evenals leden van de gemeenteraad van de gemeente Utrechtse Heuvelrug.

2 november a.s.
Op woensdag 2 november stappen de leden van Provinciale Staten om 12.00 uur, samen met bestuursleden van de stichting Bomen voor Leersum, bij het Provinciehuis op de bus naar Leersum. De verwachte aankomsttijd bij het sport- en cultuurcentrum De Binder in Leersum is rond 12.30 uur. Daar is de ontvangst met een korte presentatie. Vervolgens maken de statenleden samen met de bestuursleden een wandeling over de Rijksstraatweg. De bijeenkomst wordt afgesloten in De Binder waarna de statenleden weer in de bus naar Utrecht gaan.